Metoda Norvegiană

KIDS CLOUD vine cu o abordare inovatoare pentru educația copilului tău, inspirată de metoda norvegiană de dezvoltare a copiilor cu vârste între 2 și 6 ani.

În strânsă colaborare cu familia, grădinița trebuie  să păstreze nevoia copilului pentru joacă și să îi inspire valorile de adult.

Valorile abordării norvegiene ne-au inspirat până la identificarea cu ele, motiv pentru care ne caracterizează în toate aspectele activității noastre:

RESPECT PENTRU DEMNITATEA UMANă șI NATURă (RESPECT FOR HUMAN DIGNITY AND NATURE)

De la copil la copil, de la educator la copil și reciproc, de la oameni la natură și reciproc, ne construim fiecare acțiune pe acești doi piloni: respect și încredere; în tine însuți și în cei apropiați, respect față de tine și tot ce te înconjoară.

Copilul este în centrul atenției noastre, iar noi avem un trecut, avem rădăcini. Selectăm ce e mai bun din educația cu care am crescut și o transferăm generațiilor viitoare.

Explorând natura, cultivăm și consțientizăm dorința de a o proteja, descoperim diversitatea din lumea naturală și învățăm să-i  conservăm resursele.

LIBERTATEA DE GâNDIRE (INTELLECTUAL FREEDOM)

Prin fiecare acțiune explorăm resursele incredibile de creativitate ale copilului și îi creăm mediul perfect de manifestare a libertății în gândire. Fie că e vorba de construcții LEGO, de experimente STEAM sau experiențe EE, de jocuri în curte sau povești înainte de somn, copiii vor avea mereu libertatea de a-și exprima creativitatea cu noi.

Fiecare copil are dreptul de a-și exprima liber opiniile și de a-și argumenta alegerea, e liber să fie el însuși fără a răni libertatea celuilalt. Iar noi îi vom ajuta să învețe cum să gândească, nu ce să gândească. Copiii sunt încurajați săși exprime părerile cu privire la activitățile de zi cu zi ale grădiniței. In mod constant, copiilor li se dă ocazia să se implice activ în planificarea activităților, să propună și să decidă ei în ce excursie mergem săptămâna asta și ce subiect abordăm săptămâna viitoare.

GENEROZITATEa (CHARITY)

Nimic nu e posibil fără iubire. Iar iubirea copiilor e nesfârșită. KIDS CLOUD înseamnă mediul propice manifestării sentimentelor trăite, verbalizării emoțiilor și înțelegerii lor indiferent de natura lor. Atunci când copiii sunt împliniți emoțional, ei simt nevoia să dea mai departe și o fac cu inima deschisă. 

Toleranța (FORGIVENESS)

La Kids Coud învățăm să acceptăm că oamenii sunt la fel, dar într-un mod diferit. Exersăm și antrenăm toleranța, prin raportare la situații limitative, persoane din lumea reală sau personaje din cărțile de povești.

egalitate și solidaritate (EQUALITY AND SOLIDARITY)

Ne preocupă dezvoltarea integrată a copiilor, în raport cu activitățile, cu oamenii, cu mediul în care trăiesc. KIDS COULD este o reinterpretare a mediului familial, unde toți suntem egali, un Acasă pentru mai mulți copiii care cresc împreună, se joacă și învață – direct și indirect – cum să aprecieze ceea ce trăiesc pentru ca mai târziu să știe să dea sens vieții.

Curriculum nostru respectă cele 7 arii de învățare din planul – cadru norvegian menite să dezvolte cunoașterea și abilitățile copilului prin curiozitate, explorare și creativitate:

  • Comunicare, limbaj și text
  • Corp, mișcare, alimentație și sănătate
  • Artă, cultură și creativitate
  • Natură, mediul înconjurător și tehnologie
  • Cantități, spații și forme
  • Etică și filozofie
  • Comunitate și societate

Află mai multe despre metoda norvegiană din  Framework Plan for Kindergartens