Adaptarea la Kids Cloud

Suntem alături de copii și părinți pe parcursul întregului proces, de-a lungul fiecărui pas. Nu ezitați să cereți explicații acolo unde aveți nelămuriri și să ne comunicați orice dificultăți ați întâmpina. Întreaga echipă participă la perioada de adaptare și vă recomandăm să discutați ori de câte ori este nevoie cu psihologul nostru pentru a evalua procesul și ritmul acomodării.

Pe parcursul procesului de adaptare recomandăm ca părinții să nu intre în sălile de activități, însă pot petrece timp în celalalte spații ale grădiniței. Estimăm în jur de 4-6 zile pentru adaptarea la KIDS CLOUD, dar ar fi bine ca părintele să fie disponibil pentru o perioadă de 3 săptămâni.

Înainte de toate, câteva recomandări pentru tine ca părinte pentru ca procesul să fie cât mai lin:

  1. Asigură-te că este momentul potrivit, atât pentru tine, cât și pentru copil.
  2. Ai încredere în alegerea ta privind grădinița noastră. Dacă tu ești stresat, ai îndoieli și ești nerăbdător și nesigur, copilul va simți aceste lucruri și va empatiza cu tine. Poți oricând să ne suni pentru orice nelămurire sau îndoială.
  3. Ia-ți întotdeauna rămas-bun la plecare și anunță-l când te întorci exact: după masa de prânz, după somn, după gustare sau în alt moment al zilei, pe care îl poate identifica lesne.
  4. Povestește-i copilului despre KIDS CLOUD, despre ce va face acolo, pe cine va cunoaște și ce va învăța nou.
  5. Gândește-te la un ritual de despărțire: „Pa la geam”, “Pupic și îmbrățișare”, etc.
  6. Comunică ori de câte ori este nevoie cu educatorul în perioada de adaptare. Este foarte util pentru tine ca să afli ce face copilul tău. Ca să dobândești și mai multă încredere în noi. La puțin timp după încheierea perioadei de adaptare, vom avea o întalnire în care vom discuta despre experiența ta – ca și noi să învățăm pentru viitor.
  7. Pregătește-ne și pregătește-te. Ca parinte, știi lucruri esențiale despre copilul tău, pe care ne dorim să le aflăm pentru o relație autentică – te rugăm să ne scrii un e-mail în care să ne povestești tot ce vrei să stim despre copilul tău. Noi îl vom observa ca să înțelegem cu ce este obișnuit copilul, cum îi place să se joace, cum vrea să fie consolat și alintat – punctual te vom întreba la rândul nostru detalii care să ne facă să cuprindem întregul său univers.

Încurajăm copilul să devină independent în toate aspectele vieții practice și, atunci când este pregătit, te rugăm să ne anunți cum preferi să vă susținem în procesul de renunțare la scutec. Grădinița noastră asigură atât olița, cât și toalete pentru copii.

Învățăm și creștem împreună – ca să ne luăm zborul și să ne amintim cu drag primele descoperiri de la KIDS CLOUD – experiențele care contează pe viață.