Universul nostru

Tărâmul Kids Cloud

 

Ce găsesc copiii când pășesc în universul KIDS CLOUD? Copiii sunt înconjurați de iubire, grijă și entuziasm. Pentru că iubirea le dezvoltă copiilor un univers emoțional sănătos; pentru că grija le dezvoltă curajul și încrederea; iar entuziasmul le dezvoltă pofta de explorare prin joc și joacă. Asta ne dorim pentru noi, asta le oferim copiilor noștri. Ca ei, la rândul lor, să ofere iubire, grijă, bucurie. Și să se bucure de LIBERTATEA DE A FI.

 

La KIDS CLOUD avem ateliere de LEGO și robotică, lecții despre planete și vulcani, explorăm teritorii și legende, facem experimente năstrușnice și deschidem apetitul pentru științe. Fiecare zi e o incursiune în necunoscut. Dar am păstrat ceva esențial din tărâmul zânelor: feeria jocului și a grijii față de copii, iubirea și lumina de poveste, naturalul și supranaturalul – ca și când am crede încă în povești cu zâne.

Învățăm, ne jucăm, experimentăm și CREȘTEM

Am citit, am cercetat, ne-am documentat, am cântărit și am ales cea mai bună abordare, credem noi, pentru educația integrată a copilui tău.

Programul nostru educațional este centrat pe patru abordări consacrate, axate pe înțelegere pe baza experienței proprii, aplicate prin filtrul abordării norvegiene în educația preșcolară și presărate cu jocuri în aer liber și abordarea LEGO – asta vă propune KIDS CLOUD în fiecare zi, prin grija și dedicarea educatorilor noștri.

Cele patru abordări alese de noi să conlucreze împreună sunt:

Învățare prin joacă: PEDAL – Play in Education Development & Learning

Suntem pregătiți să ne jucăm în orice împrejurare – dar avem și o strategie de joacă foarte bine structurată: fiecare săptămână este abordată printr-o temă anume. Joaca liberă este la fel de importantă. Învățăm regulile jocului împreună – iar joaca exploratorie este cu atenție urmărită de educatorii KIDS CLOUD.

Învățarea experiențială: EE – Experiential Learning

Ne jucăm, facem față provocărilor, experimentăm, testăm! Apoi analizăm: ne gândim la ceea ce am observat că se întâmplă. Înțelegând mecanismele, devenim mai isteți, mai pricepuți în a mânui lucruri, mai dibaci, ba chiar ajungem să ne întrebăm ce este important pentru noi – pas cu pas ajungem să ne întrebăm ce putem face noi ca lucrurile să fie mai bune în jurul nostru.  Este un proces etapizat, care îi învață pe copii cum să gândească, cum să ia decizii bazate pe raționament. 

Experiențele trăite și a căror semnificație este înțeleasă au menirea de a-l învăța pe copil să ia inițiativa, să facă alegeri și să interiorizeze faptul că o anumită alegere duce la un anumit rezultat.

Învățare integrată: STEAM – Science, Technology, Enginering, Arts & Mathematics

Prin abordarea STEAM copiii înțeleg că matematica se bazează pe creativitate ca și arta, că ingineria merge mână în mână cu tehnologia, iar știința cuprinde atât creierul, cât și inima. Altfel spus, copiii învață aplicat despre meserii, procese, relația cauză-efect și au șansa de a explora noi abordări. Ceea ce pentru adulți se numește cercetare, pentru copii e o formă de joacă creativă cu efect pe termen lung asupra modului de raportare la învățarea instituțională de mai târziu.

 

Învățare activă: LEGO EDUCATION – construiește, explorează, transformă.

LEGO este un univers în sine și cum fiecare copil are propriul univers și propria perspectivă, noi suntem mereu nerăbdători să vedem ce noi descoperiri vor face... din joacă.

LEGO EDUCATION este o metodă educativă care pornește de la sarcini simple de joacă și poate ajunge la adevărate provocări de știință și tehnică. LEGO dezvoltă motricitatea fină, îți dă satisfacția de a construi ceva cu propriile mâini – de fiecare dată ceva diferit datorită caracterului versatil al pieselor. Prin programarea software fanteziile copiilor prind viață - un pas mic, atât de important, corelat cu stima de sine și respectul față de muncă și pregătirea pentru viitor. 

 

Îmbinarea celor 4 elemente = Unicitatea Kids Cloud

Prin cele 4 abordări cu care am construit curriculum KIDS CLOUD avem în vedere cu predilecție dezvoltarea inteligenței emoționale a copilului și creșterea capacității lui de adaptare la provocările imediate (inteligența socială).

Metoda norvegiană este filtrul care transformă abordarea noastră pe 4 niveluri și o face unică în universul KIDS CLOUD.

LIBERTATE, CREATIVITATE, EMOȚIE sunt pilonii abordării pedagogice KIDS CLOUD – o experiență bazată în egală măsură pe EMPATIE și ÎNȚELEGERE, ca elemente care dau sens și  coerență demersului nostru.

Joc, emoție, cunoaștere

Copiii învață prin joacă. Totul. Învață despre iubire și ranchiună, despre grijă, protecție și ocrotire, despre invidie și contraziceri; despre relațiile de prietenie, despre colaborare și subordonare; învață despre planete și viața din junglă, despre rachete și macarale, despre zbor și curcubeu. De aceea e important cum și ce ne jucăm. Nu e important când – oare chiar nu putem să ne jucăm și la masă, și înainte de somn, și când ne îmbrăcăm? Dacă asta aduce inconfundabilele râsete copilărești, de ce nu?!

Copiii sunt centrul universului KIDS CLOUD. În beneficiul educației copiilor de aici ne concentrăm cu predilecție pe dezvoltarea inteligenței emoționale și a inteligenței sociale. Jocurile noastre sunt atent alese și armonios inserate în rutina zilei. Jucăriile din universul KIDS CLOUD sunt cunoscute din mediul personal al fiecărui copil: jucării de lemn, jucării colorate, jucării care permit jocul de rol și jocul în grup. Jocuri care permit murdărirea, stropirea, experimentarea – fără însă să deranjeze pe nimeni. De aceea educatorii noștri sunt mereu implicați în activitatea grupelor și asigură asumarea unei învățări mai profunde pe termen lung. KIDS CLOUD este ca Acasă, dar cu mai mulți copiii – fiecare cu personalitatea lui, cu modalitatea proprie de exprimare, cu trăirea sa. Iar bucuria lucrului cu copiii fericiți este răsplata noastră cea mai de preț.   

Aplicația Kids Cloud

Vrei să știi cum a decurs ziua copilului tău, vrei să știi ce a învățat nou și cum s-a integrat în activitățile zilei? Vrei să știi dacă a pictat, a cântat, a dansat, a mâncat mult sau puțin, a dormit sau poate dacă a plâns, dacă s-a cățărat în copaci ori s-a dat în leagăn?

Prin aplicația special creată pentru a analiza principalii parametri: somn, alimentație, sănătate, stare emoțională, atenție, implicare (și nu numai), vom transmite feedback-ul zilnic, astfel încât tu să știi ce a făcut copilul tău alături de noi.

Ne-am gândit să-ți răspundem la întrebări chiar înainte de a le formula. Prin intermediul aplicației Kids Cloud vom avea posibilitatea de a comunica permanent și constant atât evoluția fizică a copilului tău, dar și elementele care țin de dezvoltarea lor în mediul creat de noi: ce activități îi plac, în ce jocuri e mai implicat, cât de diferit e ceea ce face alături de noi față de ce face alături de tine.

Lasă-te surprins de aplicația Kids Cloud și bucură-te de copilul tău chiar și când ești departe de el.

Echipa Kids Cloud

Camelia

Copiii sunt oglinda părinților lor – apoi sunt oglinda mediului în care cresc – și ajung să fie oglinda adultului de mâine. Psihologia comportamentală este o profesie și o pasiune pentru mine – și îmi place să lucrez cu copii mai presus de orice altceva. Copiii sunt viitorul nostru – și trebuie să avem mare grijă de el.

Daniela

Cel mai tare mi-e dor de libertatea deplină pe care am trăit-o în copilărie la bunici: libertatea de a mă cățăra în toți copacii, libertatea de a pleca pe uliță ca să mă joc cu vecinii, libertatea de a-i ajuta pe ai mei cu tot ce ținea de treburile gospodăriei – mai mult stricând decât construind, dar punând și eu mânuțele. Și cel mai clar îmi amintesc bucuria de a cânta – mă învăța bunica toate cântecele și dansurile... și acum știu povești ritmate, numai bune de adus zâmbetul în priviri.

Vlada

Încă de mică am perceput copilaria ca fiind mult mai mult decât o poveste cu zâne și zmei. Pentru mine copilăria a fost și este un fel de sinonim pentru mecanica cuantică. A măsura, a experimenta, a presupune fără teama de a greși, a face toate astea jucându-te cu tot ce ai la îndemână și oricine îți iese în cale, asta e pentru mine definiția copilăriei. Nu mă sperie nimic din lumea dezlănțuită: am puterea să mă joc și să experimentez, să învăț alături și de la fiul meu și am inima plină de zâmbete gândidu-mă că si copiii de la KIDS CLOUD vor avea parte de copilăria pe care o merită.

Amelia

Eu sunt o inimoasă – mi-am dat seama de prima dată când am început să lucrez cu copiii – iar fără inimă nu poți face mare lucru cu ei. Te simt imediat – și se lipsesc de tine sau nu. Iar bucuria unei zile în mijlocul unui nor de copiii plini de iubire e o experiență unică, de neegalat. De aici și energia de a-mi continua studiile în energii regenerabile – pentru că toată viața învățăm. De ce să nu învățăm să fim mai buni?!